Farebný komponent v pomenovaniach venovaných charakteru človeka - Uličná, Martina, 1971-
Názvy farieb a ich výskyt vo viacslovných pomenovaniach zameraných na charakter človeka alebo na jeho profesiu. Porovnanie ustálených viacslovných pomenovaní a frazeologizmov s touto témou v slovenskom a ruskom jazyku a určenie rozsahu podobnosti, ktorá existuje medzi týmito jazykmi vo využití farby ľudského tela a jeho častí alebo aj farby oblečenia v deskripcii konania človeka a pri charakteristike jeho povahových vlastností vo frazeologických i nefrazeologických viacslovných pomenovaniach.