Osobité črty kultúry a aspety komunikácie ako špecifikum ich profilu - Helmová, Milena, 1954-
Ovplyvňovanie človeka kultúrou, v ktorej vyrastá, pričom pri stretnutí s ľuďmi, ktorí pochádzajú z iných kultúr sa prejavuje, že existujú iné formy vnímania, myslenia, správania a konania, ktoré sú odlišné od vlastných schém. Odlišnosť kultúr a tým aj komunikácie medzi ich predstaviteľmi. Rôzne formy rozdielov vybraných prvkov kultúry a aspektov komunikácie, s poukázaním na to, ktoré majú zásadný vplyv na dorozumievanie a vzájomné chápanie, ako aj na vzájomnú úspešnú, resp. neúspešnú komunikáciu.