Daň z príjmov PO – príklady problematických okruhov - Petrovická, Iveta
Vysvetlenie niektorých zložitejších či menej zrozumiteľných okruhov otázok k dani z príjmov právnickej osoby a pomoc pri ich správnom posúdení vo vzťahu k zisteniu základu dane za príslušné zdaňovacie obdobie. Zmluvné pokuty ako daňový výdavok. Zdanenie príjmu z prerozdelenia kapitálového fondu z príspevkov. Zdanenie príjmu z prerozdelenia emisného ážia. Zahrnovanie goodwillu alebo záporného goodwillu do základu dane. Úprava základu dane daňovníka zrušeného bez likvidácie podľa § 17c zákona o dani z príjmov. Záporný goodwill ako súčasť zdaniteľných príjmov. Výplata sumy z nerozdeleného zisku minulých rokov, ktorá vznikla z dôvodu účtovania opravy významnej chyby. Príjem z predaja akcií alebo obchodného podielu po častiach oslobodený od dane. Technické zhodnotenie prenajatého majetku v sume do 1 700 eur.