Špecifické oblasti podnikania živnostníkov a SZČO - Cígerová, Nadežda
Zohľadnenie osobitných predpisov podnikania fyzickej osoby (živnostníkov a SZČO). Začatie podnikania FO podľa živnostenského zákona a ostatných predpisov. Registrácia pre DPH po prekročení obratu v tuzemsku. Mikrodaňovník a daňové výhody. Základné pravidlá pre kategorizáciu príjmov, spôsob účtovania a zdaňovania dotácii na podporu podnikania, keďže niektoré dotáciu sú pre podnikateľov oslobodené. Hraničná suma 49 790 eur relevantná pre štatút platiteľa DPH, uplatnenie zníženej sadzby dane 15 % a prípad mikrodaňovníka.