Analýza návštevníkov spravodajskej webstránky s využitím logistickej regresie - Šipoldová, Romana, 1995-
Analýza návštevníkov webovej stránky so spravodajstvom, ktorí by sa s veľkou pravdepodobnosťou mohli stať predplatiteľmi plateného obsahu na danej web stránke. Vytvorenie modelu binárnej logistickej regresie za použitia štatistického softvéru SAS za účelom predikovania návštevníkov. Identifikácia faktorov ovplvňujúce pravdepodobnosť predplatenia plateného obsahu na spravodajskej webstránke. Vytvorenie profilu používateľa, ktorý sa stane predplatiteľom plateného obsahu a profilu používateľa, pri ktorom je pravdepodobnosť predplatenia platného obsahu nízka.