Tribuna tînărului cercetător - Sulejmani, Dagmar, 1975-
Priblíženie Agendy 2030, rozvojového programu OSN na obdobie rokov do roku 2030, ktorý nadväzuje na rozvojovú agendu Miléniových rozvojových cieľov (Millennium Development Goals, MDGs). Tento program pre udržateľný rozvoj zdôrazňuje zásadnú úlohu, ktorú by mala veda zohrávať pri plnení 17 Cieľov udržateľného rozvoja (Sustainable Development Goals, SDGs) schválených svetovým spoločenstvom, pričom vedecký výskum môže pomôcť presne určiť, aké sú výzvy v oblasti udržateľnosti v rôznych kontextoch, aké sú ich hlavné príčiny a ako súvisia s inými výzvami, aj v kontexte Slovenska ako vyspelej krajiny patriacej do Európskej únie a OECD.