Služby z pohľadu DPH - Betáková, Jaroslava
Problematika pojmu „nehnuteľný majetok“, podľa zákona o dani z pridanej hodnoty, ktorý neobsahuje jeho vymedzenie a podľa vykonávacieho nariadenia Rady (EÚ) č. 1042/2013, ktorým sa mení vykonávacie nariadenie (EÚ) č. 282/2011, pokiaľ ide o miesto poskytovania služieb, pričom pre určenie miesta dodania služby je podstatné stanoviť, či služba úzko súvisí s nehnuteľnosťou, resp. či nie je takýto priamy súvis, a preto sa použije základné pravidlo pre určenie miesta dodania. Miesto dodania pri službách súvisiacich s nehnuteľným majetkom. Pojem „nehnuteľný majetok“ a názorné príklady služieb súvisiacich s nehnuteľným majetkom.