Seriál pre začínajúcich alebo menej skúsených účtovníkov - Cvečková, Mária
Priblíženie témy účtovej triedy 4 – Vlastné imanie a dlhodobé záväzky a súvisiace podtémy s názornými príkladmi od certifikovaného audítora. Podiely v obchodných spoločnostiach súvisiace s vlastným (základným) imaním účtovnej jednotky. Kapitálové účty a účty pre dlhodobé záväzky – účty, ktoré z hľadiska súvahy tvoria zdroje krytia obchodného majetku. Vlastné imanie obchodnej spoločnosti a účty vlastného imania. Účtová skupina 06 – Dlhodobý finančný majetok a účtovanie pohľadávok a záväzkov medzi prepojenými stranami. Dlhodobé záväzky – doba splatnosti dlhšia ako jeden rok.