Vplyv socio-politických faktorov na ekonomiku a menový kurz: Príklad zo Severnej Afriky a blízkeho východu. - Solej, Rastislav, 1997-
Posúdenie dopadov socio-politickej nestability na základné makroekonomické ukazovatele, ale najmä posúdenie vzťahu medzi nestabilitou a menovým kurzom. Výsledky naznačujú, že ekonomiky krajín, ktoré sa zapojili do udalostí Arabskej jari boli pred jej začatím relatívne stabilné a medzi krajinami neexistovali výrazné rozdiely.