Kvalita sedimentov vo vodárenských nádržiach na Slovensku - Hucko, Pavel
Systematické sledovanie kvality sedimentov za účelom identifikácie časových zmien prítomných látok v sedimentoch a zhodnotenia potenciálneho rizika ohrozenia prirodzenej rovnováhy vo vodnom ekosystéme, pričom zmena environmentálnych podmienok môže silne ovplyvniť správanie toxických prvkov, organických látok a celého vodného ekosystému. Hodnotenie výsledkov monitorovania kvality sedimentov akumulovaných vo vodárenských nádržiach na Slovensku za roky 2016 – 2018 v skupine ukazovateľov stopové prvky a špecifické organické látky, na základe Rámcového programu monitorovania vôd Slovenska na roky 2016 – 2021 a smerníc Európskej únie. Výskyt stopových prvkov v sedimentoch.