Lokálny politický cyklus na Slovensku: Vplyv na výdavky samosprávnych krajov - Solej, Rastislav, 1997-
Zistenie prítomnosti lokálneho politického cyklu na úrovni územnej samosprávy a posúdenie vplyvu na výdavky samosprávnych krajov. Analýza využíva panelové dáta pre všetkých 8 samosprávnych krajov (VÚC) na území Slovenskej republiky v období štyroch volebných cyklov od roku 2002–2017. Výsledky potvrdzujú prítomnosť politického cyklu u kapitálových výdavkov, čo je v súlade s predpokladmi ekonomickej teórie.