The Assessment of the Convergence Criteria in Romania, on the Path Towards Euro Adoption - Schipor, Georgiana-Loredana
Analýza procesu prijatia eura v Rumunsku a jeho cesty do mechanizmu výmenných kurzov (ERM II). Opatrenia prijaté na európskej úrovni pre tretie kolo rozširovania eurozóny. Schopnosť rumunského hospodárstva prispôsobiť sa európskej úrovni menovej integrácie. Pripravenosť Rumunska na prijatie eura.