ANOVA in Econometrics - Kubesa, Jiří
Rozhodovanie ako jedna zo základných manažérskych činností, ktoré ovplyvňuje výsledky a efektivitu celej spoločnosti. Matematické modely, ekonometrické modely a rôzne metódy (včasné plánovanie, strategické riadenie, predikcia cien) využívané ako podporný nástroj manažérskeho rozhodovania. Metóda analýzy rozptylu (ANOVA - Analysis of Variance). Využitie metódy ANOVA v ťažobnom priemysle.