Medzinárodná migrácia ako predmet výskumu medzinárodných vzťahov - Seresová, Terézia, 1991-
Medzinárodná migrácia ako dôležitý predmet medzinárodnej politiky a medzinárodných vzťahov. Migrácia v teóriách medzinárodných vzťahov. Hlavné prístupy k migrácii v medzinárodných vzťahoch. Predstavenie jedného z aktuálnych konceptov migrácie, ktorý je zameraný na bezpečnosť. Sekuritizácia medzinárodnej migrácie.