Nové hodnotenie daňových subjektov indexom daňovej spoľahlivosti po 1. januári 2022 - Jurčíková, Božena
Inštitút index daňovej spoľahlivosti (IDS) bol doplnený do zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov jeho novelou č. 267/2017 Z. z. s účinnosťou od 1. januára 2018. Tento inštitút bol a je jedným z opatrení na zvýšenie daňovej disciplíny daňových subjektov. Legislatívna úprava zavedenia indexu daňovej spoľahlivosti do zákona.