Frazeologické metamorfózy v slovensko-ruskom politickom diskurze - Grigorjanová, Tatjana, 1960-
Inovačné procesy vo frazeológii sa najmarkantnejšie prejavujú v publicistickom štýle. Príspevok skúma frazeologické transformácie v slovensko-ruskom politickom diskurze, ktoré vznikli na jednej strane ako produkt spontánneho ústneho jazykového prejavu politikov a na druhej strane ako výsledok vedomej tvorivej činnosti novinárov v rámci písomného jazykového prejavu.