Spatial Model with the Influence of the Regulator on the Decisions of Duopolists - Holzerová, Patrícia, 1995-
Situácia, počas ktorej sa firmy rozhodujú o umiestnení svojich pobočiek. Ovplyvňuje to štát, od ktorého si pýtajú dotácie. Snaží sa dosiahnuť svoje ciele, čo je preferencia konkrétnej lokality spomedzi možných. Predstavenie modelu priestorovej konkurencie pomocou teórie hier, vzhľadom na súťažný charakter prezentovanej situácie.