Analysis of Stock Returns with Respect to Covid-19 Pandemic and War in Ukraine - Chocholatá, Michaela, 1977-
Denné výnosy akcií S&P 500, DAX a FTSE 100 na Markovovom prepínacom modeli (MSM) a prierezovej štandardnej odchýlke. Počas analyzovaného obdobia od 3. januára 2018 do 30. marca 2022 boli pokojné, aj turbulentné obdobia (pandémia Covid-19 a vojna na Ukrajine). Dvojrežimový MSM s cieľom zachytiť špecifiká rozdelenia pravdepodobnosti výnosov, ako aj dynamický popis rozdielneho správania výnosov akcií. Ich volatilita počas období pokoja a turbulencií.