Novela autorského zákona účinná od 25. marca 2022 - Mičudová, Tatiana
Dňa 16. februára 2022 Národná rada SR schválila novelu Autorského zákona. Novela bola publikovaná v Zbierke zákonov SR ako zákon č. 71/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon v znení neskorších predpisov (ďalej len novela AZ). Zmeny, ktoré novela AZ prináša, sa týkajú napríklad obchodných nedostupných diel, retransmisií či použitia diela poskytovateľom služby zdieľania obsahu on-line, ale aj autorských odmien a pod. Novela AZ sa v praxi aplikuje od 25. marca 2022.