Autenticita ako potenciál nášho života - Vypušťáková, Zora
Človek je bytosť cítiaca, takže aj na pracovisku prežíva emócie. Z tých negatívnych spomíname strach, v dôsledku ktorého nám vzniká v tele tlak, stres a napätie. Jeho následkom sú konflikty s okolím, ktoré začínajú v ľudskom vnútri. Reakcia odporu a nesúhlasu na to, čo sa nám deje sa nazýva intrapersonálny konflikt.