K legislatívnej zmene podoby účtovného záznamu, jeho preukázateľnosť a transformácia po novele s účinnosťou od 1. 1. 2022. - Jurčíková, Božena
S účinnosťou od 1. 1. 2022 došlo zákonom č. 456/2021 Z. z.., ktorou sa mení a dopĺňa zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z.n.p. k pomerne rozsiahlym a aj podstatným legislatívnym úpravám zákona o účtovníctve. Medzi zásadné legislatívne úpravy patrí aj siedma časť zákona o účtovníctve, ktorou je účtovná dokumentácia, ktorá zahŕňa účtovný záznam, jeho preukázateľnosť a zmena podoby (formy) účtovného záznamu. Z dôvodu prehľadnosti došlo k legislatívnej úprave celého znenia nasledovných ustanovení, ktoré spolu bezprostredne súvisia: § 31 - Účtovný záznam, § 32 - Preukázateľnosť účtovného záznamu, § 33 - Transformácia účtovného záznamu.