Vplyv koronakrízy na výnosy z daní samosprávnych krajov - Kordošová, Alena, 1970-
Skúmanie výnosov z daní jednotlivých samosprávnych krajov (konkrétnych vyšších územných celkov – osem samosprávnych krajov Slovenskej republiky, ktoré sú prijímateľmi finančných prostriedkov z podielových daní) vo všeobecnosti a osobitne v podmienkach krízy súvisiacej s pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, s cieľom poukázať na ich význam a osobitosti ako špecifických účtovných jednotiek so zreteľom vplyvu krízy súvisiacej s pandémiou COVID-19 na finančné zdravie týchto účtovných jednotiek. Priblíženie súvisiacich charakteristík: pravidlá rozdeľovania výnosu dane z príjmov fyzických osôb vyšším územným celkom, vývoj výšky poukázaných súm z podielových daní jednotlivým samosprávnym krajom za ostatných päť rokov, vývoj celkových výnosov všetkých samosprávnych krajov za ostatných päť rokov a vývoj percentuálneho podielu výnosov z daní na celkových výnosoch samosprávnych krajov za ostatných päť rokov.