Manažment cien – stratégia udržateľnosti a rozvoja podnikania - Lovciová, Kornélia, 1983-
Zhodnotenie úlohy cenového manažmentu v riadení cien vo všetkých jeho fázach, od tvorby cenových stratégií, stanovenia, presadzovania cien až po cenový controlling, so zohľadnením hlavných aspektov stratégie trvalo udržateľného rozvoja a zároveň aj ako nástroja slúžiaceho na rozvoj podnikania. Cena a jej riadenie manažmentom cien vzhľadom na súčasné zvyšovanie cien, aj v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, ako významný nástroj prežitia a budúceho rozvoja podniku. Faktory tvorby cien a stanovovania optimálnej ceny pre daný produkt alebo službu pre podnik – vstupné náklady a faktory vyvolané tlakom spotrebiteľov hľadajúcich aj pridanú hodnotu v podobe dopadov na životné prostredie. Integrácia nových produktov a technologických procesov výrazne znižujúcich negatívny dopad a vplyv na životné prostredie v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja.