Proposal for the Measurement of Reinsurance Contracts Under IFRS 17 - Zelinová, Silvia, 1987-
Poistný trh v Európskej únii je regulovaný rôznymi národnými a medzinárodné metodikami a predpismi, ku ktorým patria najmä najmä Solventnosť II a Medzinárodné štandardy finančného výkazníctva (IFRS). Poisťovacie spoločnosti na Slovensku by tiež mali predložiť svoje účtovné závierky v súlade s IFRS s cieľom zvýšiť porovnateľnosť a transparentnosť svojich účtovných závierok. Zhrnutie teoretických princípov IFRS (International Financial Reporting Standards) 17. Teoretický základ pre meranie zaistných zmlúv. Meranie zaistných zmlúv pomocou metódy GMM (General Model Measurement).