Špecifické oblasti podnikania živnostníkov a SZČO - Cígerová, Nadežda
Daňové aspekty činnosti podnikateľov v postavení fyzických osôb, s hlavným cieľom správne stanoviť základ dane a uplatniť výdavky v kontexte daňového zákona, s názornými príkladmi. Zmeny v stravovaní SZČO a živnostníkov, ktoré platia od roku 2022. Základné podmienky uplatňovania výdavkov na pohonné látky. Využitie určitých daňových výhod, pre ktoré musí podnikateľ spĺňať kvalitatívne parametre tzv. indexu daňovej spoľahlivosti. Základné fakty, ktoré je nutné zohľadniť v prípade ukončenia podnikania, resp. postup pri úmrtí platiteľa DPH.