Zvýšenie dane z nehnuteľností za neudržiavané stavby - Ulaher, Jakub
Priblíženie súvislostí zákona č. 178/2022 Z. z., ktorý nadobúda účinnosť 15. 6. 2022 a ktorým došlo k zmene a doplneniu zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady – zmena sa týka zavedenia možnosti zvýšiť daň z nehnuteľností za neudržiavané stavby a okrajovo sa tiež dotýka dane za ubytovanie, kde ide o opravu či spresnenie existujúceho zákonného textu. Daň pri neudržiavaných stavbách a zmena v dani za ubytovanie.