Brexit a jeho dopad na ďalšie fungovanie a rozširovanie EÚ - Mandáková, Alexandra, 1980-
Analýza situácie v Spojenom kráľovstve predovšetkým pred referendom z roku 2016 ako aj bezprostredne po vyhlásení jeho výsledkov. Výhody aj nevýhody brexitu z pohľadu všetkých zúčastnených strán, ako aj možný vývoj v EÚ a EMU. Analyzovanie hlavných motívov, ale i ekonomických a geopolitických dôsledkov britského referenda.