Osobnosť vysokoškolského učiteľa - Orbánová, Darina
Vyučovací proces predstavuje zložitý systém, ktorý tvoria rôzne prvky a vzťahy. V tomto systéme je rozhodujúcim činiteľom učiteľ, lebo od neho závisia priebeh i výsledok vyučovacieho procesu. Nenahraditeľná úloha učiteľa spočíva najmä v tom, že organizuje pedagogický proces, čo vyžaduje, aby sa sám stal jeho tvorcom.