Assessment of the Biogas Production Potential Within the Slovak Spirits Industry - Beňuš, Ondrej
Slovenský liehovarnícky priemysel má stabilné postavenie v rámci odvetvia alkoholických nápojov v Slovenskej republike. Jeho výrobný proces však spôsobuje výrazný environmentálny stres pre prírodu, nakoľko počas destilačného procesu vzniká značné množstvo odpadu. Zisťovanie potenciálu výroby bioplynu v rámci slovenských liehovarov vyrábajúcich liehoviny na konečnú spotrebu pri porovnávaní výroby liehovín medzi rokmi 2010 a 2019.