Evaluation of Renewable Energy Investments From Public Financial Institutions - Čeryová, Dominika
Rast investícií do obnoviteľných zdrojov energie, ktoré sú rozhodujúce pre urýchlenie globálnej transformácie energie a zároveň pre dosiahnutie klimatických a rozvojových cieľov. Založenie viacerých verejných finančných inštitúcií s cieľom podporovať investície do obnoviteľných zdrojov energie. Analýza investícií poskytovaných týmto typom inštitúcií v sektore obnoviteľných zdrojov energie vo svete so špecifickým zameraním na členské štáty Európskej únie v rokoch 2009–2016.