Violence against Women in Serbia: Collective Body of Woman or where the “Flowers of Evil” Blossom - Spasić, Danijela V.
Príčiny a faktory, ktoré by jednoznačne preukázali pôvod domáceho násilia ako spoločenského fenoménu v Srbku. Hľadanie zdrojov a koreňov kulturologických smerníc, ktoré definujú postavenie žien a rozdelenej spoločenskej moci v rodine.