Choroby z povolania - dôležitý ukazovateľ úrovne starostlivosti o zdravie zamestnancov na pracovisku - Ondrejková, Ľudmila
Choroby z povolania sú následkom negatívneho pôsobenia zdraviu škodlivých faktorov práce a pracovného prostredia na zamestnancov. Choroba z povolania je ochorenie, ktoré vzniklo v príčinnej súvislosti s pracovnou činnosťou, je zaradená do zoznamu chorôb z povolania a uznaná príslušným špecializovaným pracoviskom, ktoré je poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v odbore pracovné lekárstvo; u profesionálnych kožných ochorení je to poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v odbore dermatovenerológia (kožné lekárstvo).