Modelovanie neistoty vo váhach v rámci viackriteriálneho hodnotenia - Boďa, Martin
Metódy viackriteriálneho hodnotenia využiteľné v manažérskej praxi pri výbere spomedzi rôznych variantov rozhodovacej úlohy alebo pri hodnotení subjektov v kontexte viacerých formulácií benchmarkingu. Skúmanie, ako možno zahrnúť do deterministického procesu viackriteriálneho hodnotenia neistotu spojenú s diferencovanou dôležitosťou jednotlivých hodnotiacich kritérií. Modelovanie neistoty vo váhach prostredníctvom Dirichletového rozdelenia a vyhodnotenie pomocou simulačnej metódy Monte Carlo.