Analysis of the Economic Factors Determining the Foreign Direct Investment Inflows of Lithuania - Seržantė, Milena
Skúmanie ekonomických faktorov, ktoré ovplyvňujú toky priamych zahraničných investícií (PZI) do Litvy. Hľadanie ekonomických faktorov, ktoré sú dôležité pre prilákanie PZI do Litvy na zabezpečenie stability a rastu v ekonomicky náročných časoch. Identifikácia 5 hlavných ekonomických faktorov, ktoré majú vplyv na PZI Litvy: inflácia, nezamestnanosť, výmenný kurz, dovoz a HDP. Metodika analýzy ekonomických faktorov určujúcich prílev priamych zahraničných investícií.