The Impact of the Global Pandemic on the Education of University Students - Bolek, Vladimír, 1988-
Vplyv pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na tradičné vzdelávanie. Prechod na online vzdelávanie a súvisiace požiadavky na digitálne zručnosti študentov ekonomických univerzít. Nové výzvy a oblasti digitálnych zručností študentov v oblasti vzdelávania a odbornej prípravy v kontexte pandémie a prechodu na online vzdelávanie. Výsledky výskumu realizovanom počas dvoch rokov na dvoch stupňoch štúdia (bakalársky a magisterský) s výskumnou vzorkou 763 respondentov, identifikujúc prínosy, nedostatky a problémy online vzdelávania, a aj zmeny v požiadavkách na digitálne zručnosti, a tým odhaľujúc pozitíva a nedostatky vo vzdelávaní v oblasti informačných technológií, vrátane technického zabezpečenia (internetové pripojenie), finančného zaťaženia domácností, psychického zdravia a nedostatku socializácie a motivácie. Porovnanie s prezenčným vzdelávaním.