Centrum osmanskej moci na Slovensku - Csányi, Peter, 1978-
Mesto Nové Zámky ako centrum osmanskej moci v SR. Úlohy osmanskej správy. Najvýznamnejšie historické dokumenty, ktoré sa zachovali. Spôsob výberu daní a hospodárenia.