Mzdový list a jeho náležitosti - Kajanovičová, Zita
Každá osoba, ktorá je zamestnávateľom, si musí plniť viacero povinností. Jednou z nich je, že zamestnávateľ pre svojich zamestnancov vedie mzdový list, v ktorom eviduje údaje o jednotlivých zamestnancoch za každý kalendárny mesiac, resp. za celé zdaňovacie obdobie. Mzdový list je zamestnávateľ povinný viesť v súlade s § 39 ods. 1 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Údaje na mzdovom liste slúžia nielen na daňové účely, ale sú dôležitým podkladom na vystavenie niektorých tlačív, ktoré je zamestnávateľ povinný vystaviť v súlade s inými osobitnými predpismi.