Niekoľko postrehov z praxe vzhľadom na koexistenciu európskeho režimu ochranných známok a režimov na úrovni členských štátov EÚ a Beneluxu - Stec, Andrej
Niektoré konfliktné situácie vo vzťahu medzi jednotlivými režimami ochrannej známky v Európe, s krátkym historickým úvodom a vybraným judikátom s cieľom poukázať, ako sa aj v konkrétnej rozhodovacej činnosti buduje vzťah medzi režimom ochrannej známky Európskej únie a režimami národnými či v Beneluxe. Vzájomné ovplyvňovanie sa rozhodujúcich inštancií, existencia viazanosti a otázka otvorenosti jednotlivých režimov k istým druhom hraničných alebo problematických žiadostí o zápis. Harmonizácia niektorých riešení.