Přínosy a hrozby DeFi pro tradiční finance - Mikulčík, Ondřej
Vysvetlenie pojmu DeFi - decentralizované financie. Tradičné financie (TradFi) verzus decentralizované financie. Prínosy decentralizovaných financií pre tradičné financie. Decentralizované financie sa snažia zaistiť, aby mali ich užívatelia prístup k finančným službám bez nutnosti využitia finančných inštitúcií (banky, burzy, zmenárne, atď.) či akýchkoľvek tretích strán, čo je možné vďaka smart kontraktom na blockchain sieťach.