Jsou současné úrokové sazby dostatečně vysoké? Problémy konceptu kladné reálné úrokové míry - Mandel, Martin
Problém merania reálnej úrokovej miery na očakávanom základe. Metodologické obmedzenia konceptu kladnej reálnej úrokovej miery. Vývoj očakávaných a skutočne dosiahnutých reálnych úrokových sadzieb. Etapizácia súčasnej globálnej a domácej inflácie. Diskusia k americkej inflácii v 70. rokoch.