Active Labour Market Policy as a Component of Flexicurity - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Aktívna politika trhu práce zahŕňa opatrenia pre uľahčenie návratu do práce (kurzy pre nezamestnaných, školenia, stimuly k návratu do práce pre nezamestnaných, podpora vytvárania nových pracovných miest). Tendencie v príkladoch krajín: Rakúsko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko a Španielsko. V rámci nich môžeme pozorovať konvergenciu v aktivácií nezamestnaných, aj výrazné rozdiely, vyplývajúce z rozličnej výkonnosti trhov práce a z heterogenity inštitucionálneho prostredia.