Hydrologický režim povrchových a podzemných vôd v desaťročí 2011 - 2020 - Danáčová, Zuzana
V súčasnosti sa vyskytujú extrémne javy počasia, ako sú tepejšie zimy s malým množstvom snehu a dlhé horúce dni bez dažďa, striedané prudkými búrkami, spôsobujúcimi povodne. Takéto počasie vedie k zamysleniu, či je, alebo nie je primerané množstvo "bezpečnej" vody samozrejmosťou pre všetkých ľudí.