Vzdelanie ako efektívny sposôb integrácie utečencov - Baleha, Andrianna, 1990-
Dodržanie práva na vzdelanie utečencov z Ukrajiny. Rola a význam vzdelania počas utečeneckej krízy. Ukrajinskí študenti a ich záujem o štúdium na slovenských univerzitách. Problém financovania štúdia a jazykovej bariéry.