Riadené dopĺňanie zásob podzemných vôd ako možné adaptačné opatrenie na následky klimatickej zmeny - Vranovská, Andrea
Riadené dopĺňanie podzermných vôd je systém technických opatrení na zadržanie vody v krajine a následná infiltrácia do podzemných vôd, využívaných v suchých obdobiach. Je to sľubná možnosť riešenia a minimalizovania následkov klimatických zmien pre vodné hospodárstvo. Vďaka nemu možno poskytovať kvalitnú vodu pre ľudí, priemysel, poľnohospodársvo a ekosystémy.