Rozdíl v odměňování žen a mužů, efekt rodičovství a prekarity - Pospíšilová, Kristýna
Rodičovstvo (merané počtom detí) prispieva k vysokej úrovni rozdielov v odmeňovaní žien a mužov. Interakcia medzi pohlavím a počtom detí vysvetľuje, že rodičovstvo zohráva kľúčovú úlohu, najmä medzi neistými pracovníkmi. Rodové rozdiely v odmeňovaní.