Polárna hodvábna cesta Číny v Európe - Ondriaš, Juraj, 1988-
Význam čínskej iniciatívy Polárnej hodvábnej cesty (Polar Silk Road) pre zúčastnené európske krajiny. Vznik a úloha Polárnej hodvábnej cesty. Projekty a oblasti spolupráce Číny a európskych štátov v rámci Polárnej hodvábnej cesty. Vedecká spolupráca Číny a štátov severnej Európy na spoločných projektoch v Arktíde. Problémy Polárnej hodvábnej cesty. Nová hodvábna cesta - Iniciatíva pásu a cesty.