Strach být nezadaný v kontextu české populace - Štěrbová, Iveta
Strach byť nezadaný znamená obavy, úzkosť alebo distres v súvislosti so súčasným alebo budúcim priebehom života bez romantického partnera. Je prediktorom tendencie uprednostniť status vzťahu nad kvalitou zväzku a uspokojiť sa s tým, čo je menej. Súvislosť strachu byť nezadaný s demografickými, osobnými charakteristikami a s prejavmi prežívania.