K niektorým najzáväžnejším zločinom v medzinárodnom práve verejnom - Beňová, Zuzana, 1996-
Najzávažnejšie zločiny v medzinárodnom práve verejnom - zločin proti ľudskosti, vojnový zločin a zločin genocídy. Historický vývoj formulácie pojmov v 20. a 21. storočí. Porovnanie vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti. Analýza vybraného rozsudku vydaného CTR-96-4-A.