Budoucnost intekontinentálních koridorů - Cempírek, Václav
Rozvoj interkontinentálnych koridorov ovplyvňuje rozvoj železničnej prepravy s ohľadom na správnu cenu. Zásady intermodality a interperability napomáhajú zvládať vyťaženosť a financovanie medzinárodnej železničnej dopravy. Uzbekistan hrá dôležitú rolu v projektoch, spájajúcich Európu s Áziou.