K niektorým aspektom vývoja ekonomiky Angoly - Raneta, Leonid, 1982-
História Angoly. Vývoj ekonomiky v Angole. Chudoba, vysoká vonkajšia zadlženosť, problémy v sociálnej sfére. Rozsiahle prírodné zdroje Angoly, veľké zásoby ropy a diamantov. Čínske investície v Angole. Potreba rozsiahlych investícií do zdravotníctva, stravovania a vzdelávania.